White Lady

Æggehvider
Bruges ofte i cocktails for at give en silkeblød tekstur og et flot, cremet skumlag på toppen. Det påvirker ikke rigtig smagen.

En elegant og klassisk cocktail med gin, Cointreau og friskpresset citronsaft. White Lady balancerer syrlighed, sødme og styrke på perfekt vis, og med æggehvide får du en blød og luftig overflade, der gør den endnu mere indbydende.
Perfekt som aperitif eller til en aften, hvor du vil servere noget simpelt, men sofistikeret.

White Lady

En frisk og klassisk cocktail med masser af karakter. Denne Sour med gin og cointreau (triple sec) som er en appelsinlikør er virkelig frisk, og så er den løkker blød at drikke på grund af æggehviderne.
Servings 1 glas
Forb. tid 3 minutter
Tilb. tid 2 minutter

Ingredienser

  • 45 ml London Dry Gin
  • 30 ml Cointreau eller anden triple sec
  • 15 ml Sukkersirup
  • 20 ml Citronsaft friskpresset
  • 20 ml æggehvide pasteuriseret

Sådan gør du

  • Dry shake: Hæld alle ingredienser i en shaker og ryst kraftigt uden is i 10-15 sekunder for at aktivere æggehviden og skabe skum.
  • Shake med is: Tilføj isterninger og ryst igen, til shakeren føles iskold – ca. 10-15 sekunder.
  • Si cocktailen fint over i et afkølet coupe- eller martiniglas.
  • Pynt eventuelt med skallen fra en citron

Noter

Tip 1: Vil du ikke bruge æggehvide? Brug aquafaba (som er væsken fra kikærter) 
Keyword: cointreau, Gin, sour, white lady

Oprindelse og historie

White Lady stammer fra 1910’ernes London, hvor den første version blev skabt af Harry MacElhone – en af tidens mest berømte bartendere. Oprindeligt lavede han den med crème de menthe, men da drinken flyttede med ham til Harry’s New York Bar i Paris, blev opskriften ændret til den, vi kender i dag med gin og Cointreau.

Navnet siges at hentyde til den “fine, hvide skumtop” og den elegante, feminine stil. En sand klassiker i cocktailhistorien.

Servering og udstyr

Her er noget af det udstyr og glas jeg bruger:
Shaker
Fin si
Coupe glas
Nick & Nora glas


Find flere cocktailopskrifter her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Bagbaren.dk © Copyright 2024. All rights reserved.
Close