En ‘klassiker’ der altid er et hit, uanset hvem du serverer den for. Den er en af mine go to’s når jeg får gæster. Den lette lyserøde farver og den bløde skum på toppen. Hvis du har nogle friske hindbær du kan smide på toppen bliver den bare endnu pænere.
Du finder min opskrift på hjemmelavet hindbærsirup her.

Clover Club
Ingredienser
- 60 ml Gin
- 22 ml Citronsaft
- 30 ml Hindbærsirup
- 20 ml Æggehvider
Sådan gør du
- Start med at sæt dit coupe glas i fryseren for at køle det ned.
- Hæld alle ingredienser i en shaker.
- Shake først uden is (dry shake) grundigt min. 10 sek.
- Herefter tilføj MASSER af is og shake igen grundigt min. 10 sek.
- Double strain gennem en fin si i dit coupe glas og server.
Noter
Historien bag
Historien om Clover Club starter i Philadelphia, slutningen af 1800-tallet. En flok mænd mødtes på Bellevue-Stratford Hotel og kalder sig The Clover Club. De spiser godt, diskuterer verdenssituationen – og drikker gin.
Opskriften dukkede formentlig op blandt klubbens egne bartendere. Gin, citron, hindbær og æggehvide – simpelt, men skarpt. Skummen blev hurtigt deres særtegn, mere karakter end pynt.
Da bartenderen Michael J. Killackey tog opskriften med til Waldorf Astoria i New York, begyndte Clover Club for alvor at rulle. Den blev et symbol på klasse.
Så kom forbudstiden, og den lyserøde elegance røg under bordet. Men heldigvis ikke for altid. I dag er Clover Club tilbage, stadig blød, stadig frisk – og stadig lige så selvsikker som dengang.
Serveres iskoldt i et Coupe glas eller et Nick & Nora glas. Gerne med et cocktailspyd med tre friske hindbær på.
Variationer
Der findes mange måder at lave en Clover Club på. Det hele afhænger af, hvilken gin du vælger. En tør London Dry giver skarphed og struktur, mens en rundere Old Tom trækker drinken mod det søde og bløde.
Nogle tilsætter en smule dry vermouth for at give dybde, andre bruger friske hindbær i stedet for sirup. Det giver en mere naturlig frugtighed – og lidt mere rod på shakeren, men det er det værd. Hvis du vil lege videre, så prøv et par dråber rosevand eller en skefuld hindbærmarmelade i stedet for sirup.
Og så er der den veganske: Du kan sagtens lave den uden æg. Brug aquafaba (kikærtevand) – det giver næsten samme silkebløde skum, bare uden æg.
Servering og udstyr
Her er noget af det udstyr og glas jeg bruger:
– Shaker
– Fin si
– Coupe glas
– Nick & Nora glas