Limoncello Spritz

Spritz
Spritz'ere er blevet populære over hele verden. Det kommer oprindelig fra Italien hvor de ofte nydes som Aperitif inden maden.

Du kender sikkert allerede Aperol Sprits som laves med den bittersøde likør Aperol. Her får du en anden udgave med den italienske citronlikør Limoncello.
Limoncello er en sød, syrlig likør med masser af frisk lækker smag af citroner og er ikke så surt som det måske lyder.

Der er mange variatioener af spritz f.eks. Aperol spritz, Campari Spritz, Hugo Spritz og mange flere.
Limoncello er en af mine personlige farvoritter på en varm sommerdag, med den søde og syrlige smag blandet med en lækker prosecco eller cava.

Limoncello Spritz

Spritz'er er super simple at lave og så smager de så lækkert og forfriskende. Perfekt til en sommerdag!
En klassisk Spritz består af 3 dele prosecco, 2 dele likør/aperitif og 1 del danskvand.
Et lille tip kan være at hælde lidt ekstra limoncello i for at give den endnu mere smag!
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 3 minutter

Ingredienser

  • 18 cl Prosecco eller brut
  • 12 cl Limoncello
  • 6 cl Danskvand
  • 1/2 skive Citron
  • Isterninger

Sådan gør du

  • I et vinglas, fyld op med isterninger
  • tilføj alle ingradienser og rør forsigtigt
  • Pynt med en halv skive citron eg evt. en buket mint.

Noter

Tip 1: Du kan sagtens nøjes med lidt mindre limoncello hvis du ikke vil have den for stærk jeg elsker dog smagen og kan godt finde på at kommer lidt ekstra i.
Tip 2: Du kan skifte proseccoen ud med Brut eller anden muserende vin som Cava.
Tip 3: Du kan skifte limoncelloen ud med andre aperitif som f.eks. Aperol, Campari eller mange andre!  
Keyword: Limoncello, Limoncello Spritz, Spritz

Historien om Limoncello Spritz

Limoncello Spritz er en forfriskende cocktail med italienske rødder. Den består af de klassiske ingredienser Limoncello, Prosecco og danskvand, hvilket giver en dejlig blanding af syrlig citrussmag og sprød mousse. Oprindeligt stammer Limoncello fra Sorrento-halvøen og Amalfikysten i Syditalien, hvor den citrusagtige likør har været en populær drik i århundreder.
Ved at kombinere Limoncello med Prosecco og danskvand, skabes en lækker og afbalanceret spritz, der fanger essensen af den italienske sommer.

Variationer og garnish

Limoncello Spritz åbner op for masser af kreative variationer og garnish-muligheder. Her er nogle ideer til at sætte dit eget twist på drinken:

  • Byt limoncello ud med en anden likør som f.eks. Aperol, hyldeblomst likør, Campari eller Cynar.
  • Pift drinken op med friske krydderurter som mynte, basilikum eller rosmarin som garnish.
  • Garnér med en skive frisk citrusfrugt, bær eller en frisk krydderurt for en dekorativ og aromatisk finish.

Hvad er limoncello?

Limoncello er en italiensk citronlikør, som er lavet af citronskal, alkohol, sukker og vand. Den stammer oprindeligt fra Campania-regionen i Italien omkring Sorrento, og er kendt for sin friske, søde og syrlige smag.

Processen med at lave limoncello indebærer, at citronskaller trækker i f.eks. vodka i flere uger, så de naturlige olier og smagstoffer udvindes. Efterfølgende tilsættes sukkerlage for at balancere den syrlige smag. Det er faktisk ret nemt at lave sin egen limoncello hvis man har mod på det, selvom det kræver lidt tålmodighed.


Se alle opskrifter her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Bagbaren.dk © Copyright 2024. All rights reserved.
Close