Amaretto Sour er en populær cocktail, der kombinerer den lækre marcipan smag fra amarettolikør med den friske citronsaft. Æggehviderne er det der giver den lækre skum og bløde konsistens.
Jeg tilføjer altid lidt bourbon og chokolade bitters da det er med til at afbalancerede søde smag fra amarettoen.

Amaretto Sour
Ingredienser
- 20 ml æggehvider
- 45 ml Amaretto
- 15 ml Bourbon
- 30 ml citronsaft
- 10 ml sukkersirup
- 3 stænk chokolade bitters
Sådan gør du
- Tilføj is til et lowball glas
- I en shaker tilføj amaretto, æggehvider, bourbon, citron og sukkersirup.
- Shake først 10-20 sekunder uden is
- Tilføj derefter masser af is til shakren og shake igen til shakeren er helt kold.
- Strain gennem en fin si over i lowball glas for at få den bedste skum.
- Tilføj tre dråber chokolade bitters og kør en tandstik gennem.
Noter
Hvilken Amaretto skal du vælge?
Når det kommer til at lave den perfekte Amaretto Sour, er det vigtigt med en god Amaretto.
Jeg bruger altid Disarono Amaretto eller Luxardo Amaretto.
I forhold til bourbon kan du bruge hvad du har, hvis du ikke har en bourbon men kun en anden slags whiskey kan du også sagtens bruge det.
Jeg plejer altid selv at have Makers mark bourbon, eller Wild Turkey bourbon i barskabet.
Amarettoens historie
Amaretto har sin oprindelse i Italien, mere præcist i Saronno-området nær Milano. Ifølge legenden blev den søde mandellikør opfundet i 1525 af en ung kvindelig kok, der ville vinde favør hos renæssancemaleren Bernardino Luini, en elev af Leonardo da Vinci.
Garnering og servering
En Amaretto Sour kan serveres både i et coupe glas og et lowball glas.
Når det kommer til garnish, er der flere muligheder, du kan enten bruge dehydrerede citronskiver eller en appelsinskal.
En anden mulighed er bare kun at ave de tre-fire dråber bitter og kør en tandstik gennem alle på en gang, det giver nogle hjeter som også ser rigtig godt ud.
For at kunne gør det er det dog vigtigt at du følger alle trin i guiden for at få en god skum.