En stilet klassiker. Negroni’en har eksisteret i mere end 100 år med god grund. Den er et top valg blandt mange. Den har en meget karakteristisk bitter smag fra Campari, og er samtidig en aperitif, altså noget man drikker inden maden for at øge appetitten.

Negroni
Ingredienser
- 3 cl London dry gin
- 3 cl Campari
- 3 cl Vermouth (sød)
- 1 Appelsinskræl
Sådan gør du
- Tilføj campari, vermouth og gin til et mixing glas, eller til den ene halvdel af en shaker.
- Tilføj godt med is, og rør cocktailen godt sammen til den er helt kold
- I et lowball glas, gerne med en stor isterning hæld drinken i
- Pres olierne fra appelsinskrællen ud over drinken og kør skrællen langs kanten af glasset og læg den derefter ned i drinken.
Man bruger normalt en sød vermouth også kaldet en rød vermouth. Det kunne f.eks. være en Dolin Vermouth eller en Punt e Mes.
Historisk set bruger man en london dry gin, men man kan sagtens eksperimentere med en mere botanisk gin!
Det er en stærk cocktail, da der er alkohol i alle tre ingradienser, både gin, vermouth og campari.