Whiskey sour

Whiskey Sour
En perfekt balance mellem surt og sødt, sammen med kompleksiteten fra whiskey giver en virkelig lækker og frisk cocktail.

Den originale cocktail havde faktisk ikke æggehvider i, da den oprindede før det blev en ting at putte æggehvider i, det var først i 1890 efter New York sour kom frem at det blev en ting, så en moderne whiskey sour er altså med æggehvider.

Whiskey sour opskrift

Antal 1 glas
Forb. tid 3 minutter
Tilb. tid 4 minutter

Ingredienser

  • 60 ml whiskey (jeg foretrækker bourbon)
  • 30 ml frisk citronsaft
  • 30 ml simple sirup
  • 3 dashes angostura bitters

Sådan gør du

  • I en shaker tilføj alle ingredienser UDEN is og angostura.
  • Dry shake (shake uden is) i ca. 10 sekunder
  • Tilføj is til shakeren og shake til shakeren er iskold udenpå
  • Dobbelt strain (strain gennem en fin si) det giver bedre skum på toppen
  • Top med 3 dråber angostura og kør eventuelt en tandstik igennem dråberne
  • Pynt eventuelt med en citronskral

Noter

Tip 1: Brug gerne pasteuriserede æggehvider, du kan dog også sagtens bruge friske æggehvider.
Tip 2: Dry shake er med til at give en god skum til sidst i cocktaile. ‘dry shake’ betyder at du shaker cocktailen to gange, først en gang uden is (dry) og bagefter med is for at køle cocktailen ned.
Tip 3: Dobbelt strain – Kom en hawthorne strainer på shakeren og hæld det hele gennem en fin si ned i glasset, det er også med til at give en god skum der holder længere.



Se alle opskrifter her

Hvilken whiskey til whiskey sour?

Du kan egentlig bruge alle slags whiskey i en whiskey sour, du vil bare for en lidt anderledes oplevelse alt efter hvad du vælger. Jeg foretrækker en bourbon som f.eks. Makers Mark Bourbon

Hvorfor er der æggehvider i Whiskey sour?

Man kan egentlig ikke smage æggehviden. Den er kun med til at give en blødere og mere fyldig tekstur på drinken og for at give den karakteristiske skum ovenpå. Det kan lyde mærkelig med æggehvider i en drink, men prøv det!

Whiskey sour uden æggehvider

Hvis du ikke vil have æggehvider i din whiskey sour kan du i stedet bruge aquafaba som faktisk er væsken fra kikærter, der giver samme skum og tekstur på drinken. brug ca. 30ml aquafaba i stedet for æggehviden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Bagbaren.dk © Copyright 2024. All rights reserved.
Close