Den originale cocktail havde faktisk ikke æggehvider i, da den oprindede før det blev en ting at putte æggehvider i, det var først i 1890 efter New York sour kom frem at det blev en ting, så en moderne whiskey sour er altså med æggehvider.
![whiskey sour opskrift](https://bagbaren.dk/wp-content/uploads/2024/08/poul-hoang-1Q1XtVgzo0I-unsplash-scaled.jpg)
Whiskey sour opskrift
Ingredienser
- 60 ml whiskey (jeg foretrækker bourbon)
- 30 ml frisk citronsaft
- 30 ml simple sirup
- 3 dashes angostura bitters
Sådan gør du
- I en shaker tilføj alle ingredienser UDEN is og angostura.
- Dry shake (shake uden is) i ca. 10 sekunder
- Tilføj is til shakeren og shake til shakeren er iskold udenpå
- Dobbelt strain (strain gennem en fin si) det giver bedre skum på toppen
- Top med 3 dråber angostura og kør eventuelt en tandstik igennem dråberne
- Pynt eventuelt med en citronskral
Noter
Du kan egentlig bruge alle slags whiskey i en whiskey sour, du vil bare for en lidt anderledes oplevelse alt efter hvad du vælger. Jeg foretrækker en bourbon som f.eks. Makers Mark Bourbon
Man kan egentlig ikke smage æggehviden. Den er kun med til at give en blødere og mere fyldig tekstur på drinken og for at give den karakteristiske skum ovenpå. Det kan lyde mærkelig med æggehvider i en drink, men prøv det!
Hvis du ikke vil have æggehvider i din whiskey sour kan du i stedet bruge aquafaba som faktisk er væsken fra kikærter, der giver samme skum og tekstur på drinken. brug ca. 30ml aquafaba i stedet for æggehviden.