Perfect Lady

Fersken sirup
Den søde og lækre smag fra fersken balancerer perfekt med syrlig citrus og tør gin.

Perfect Lady er en elegant lille sag, der kombinerer den tørre karakter fra London Dry Gin med en blød og frugtig sødme fra ferskensirup. Frisk citronsaft og æggehvide giver både balance og en lækker cremet tekstur, som gør drinken oplagt både før maden eller som en blid afslutning på aftenen. Den er feminin uden at være for sød – og så smager den bare virkelig godt.

Perfect Lady

Et twist på den klassiske White Lady cocktail, hvor man her bruger en fersken likør / fersken sirup i stedet for cointreau.
Jeg har i min udgave her brugt lidt ekstra sirup for at den ikke er alt for stærk.
Eksperimenter også selv med hvordan du bedst kan lide din!
Servings 1 glas
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 2 minutter

Ingredienser

  • 60 ml London Dry Gin
  • 15 ml Fersken sirup
  • 22,5 ml citronsaft friskpresset
  • 10 ml sukkersirup
  • 20 ml æggehvide

Sådan gør du

  • Dry shake: Kom alle ingredienser i en shaker uden is, og ryst kraftigt i ca. 10 sekunder for at aktivere æggehvidens skumeffekt.
  • Tilføj isterninger og shake igen, til shakeren føles iskold.
  • Si cocktailen gennem en fin si – over i et afkølet coupe- eller nick & nora-glas.
  • Lad skummet sætte sig, og pynt eventuelt med en skive fersken eller et strejf appelsinbitters.

Noter

Tip 1: Du kan erstatte fersken sirup med ferskenlikør (som Crème de Pêche), hvis du ønsker en mere alkoholisk version.
Tip 2: Hvis du ikke er til æggehvider, kan du bruge aquafaba, som giver samme effekt, det er vand fra kikærter.
Keyword: Fersken, Gin, Perfect Lady

Oprindelse og historie

Perfect Lady opstod som en variation af den klassiske White Lady. Ligesom mange klassiske cocktails fra 1900-tallets første halvdel er dens oprindelse en smule tåget. Der er derfor ikke noget klart svar på hvem der opfandt drinken.

Et godt bud kunne dog være Harry Craddock, den legendariske bartender fra Savoy Hotel i London, som i 1930 udgav den ikoniske Savoy Cocktail Book. Her nævnes både White Lady og variationer med frugt og æggehvide. Det menes, at Perfect Lady blev udviklet i årene efter, som et feminint og lidt blødere take på White Lady – med fersken som twist.


Servering og udstyr

Du opnår bedst resultat med følgende udstyr:
Shaker
Fin si
Coupe glas
Nick & Nora glas

Evt. pynt: tørret frugt, blomster eller bitters på skummet

Find flere cocktailopskrifter her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Bagbaren.dk © Copyright 2024. All rights reserved.
Close