Den lækre bramble er frisk og sød i smagen, og så er den super nem at lave.
Det er helt klart en favorit når jeg skal lave cocktails der hjemme. Den har en dejlig balance mellem det syrlige og det søde, perfekt til en sommeraften eller som velkomstdrink.
Bramble
Ingredienser
- 40 ml Gin
- 15 ml Sukkersirup
- 20 ml Citronsaft (frisk)
- 20 ml Crème de Mûre
- isterningner
Sådan gør du
- Fyld et lowball glas med knust is
- I en shaker tilføj gin, citron, sukkersirup og isterninger og shake grundigt
- Hæld det over i dit lowball glas
- Top med crème de mûre så det giver en flot opdeling
- Garnish eventuelt med nogle friske brombær, en skive citron eller en buket mynte
Noter
Find lowball glas her.
Om Bramble
Bramble er en lækker og forfriskende cocktail, der er perfekt til de varme sommerdage. Denne drink har sin oprindelse i 1980’ernes London, hvor den blev skabt af bartender Dick Bradsell på den ikoniske bar Fred’s Club.
Hovedingredienserne i en Bramble er gin, citronsaft og den karakteristiske Crème de Mûre – en lækker likør lavet på brombær. Med en unik og indbydende smag, der kombinerer den botaniske gin med den syrlige citrus og den sødlige bærsmag fra Crème de Mûre.
Variationer og garnish
Her er en nem måde at lave andre variationer af en Bramble:
- Byt Crème de Mûre ud med Crème de Cassis som er en solbær likør.
- Byt Crème de Mûre ud med f.eks. en mango eller passionsfrugt sirup og undlad evt. sukkersirup i opskriften.
- Garnér med en skive frisk citron eller brombær er meget traditionelt.
Hvis du gerne vil eksperimentere lidt kan du bruge f.eks. rosmarin, for at få en anderledes oplevelse.
Hvad er Crème de Mûre?
Crème de Mûre er en fransk brombærlikør lavet på brombær, rødvin, sukker og en alkohol som f.eks. en vodka eller gin. Køb Crème de Mûre her.