Her får du hele 2 opskrifter på en lækre forfriskende Paloma.
Den ene er den mest udbredt og mest almindelige, nemlig med grapefrugt sodavand, den anden er et lidt andet take på Paloma’en med frisk grapefrugt saft, den er lidt mindre sød men virkelig frisk og lækker.
– Den første får du her og det er den mest almindelige paloma med tequila og pink grape sodavand. Alt efter hvilken grapefrugt sodavand du bruger vil smagen tit være derefter, men denne udgave er ofte lidt sødere.
![Paloma med pink grape sodavand](https://bagbaren.dk/wp-content/uploads/2024/12/paloma-scaled.jpg)
Paloma
Ingredienser
- 45 ml Blanco tequila
- 10 ml Frisk limesaft
- 80-100 ml Pink grapefrugt sodavand
- 10 ml sukkersirup
- Groft salt
- 1/2 skive Grapefruft (til garnish)
Sådan gør du
- Tag et highball glas og kør en lime på kanten og dyp herefter glasset i groft- eller flagesalt.
- Tilføj isterninger og herefter tequila og lime.
- Top med pink grapefrugt sodavand
- Garnish med en halv skive grapefrugt
Noter
– Den anden opskrift erstatter grapefrugt sodavanden med frisk grapefrugt saft. Det giver en mere tør smag og du får mere den friske grapefrugt smag. Den er også virkelig lækker og forfriskende men ikke på samme måde sød som den første opskrift.
![Paloma opskrift](https://bagbaren.dk/wp-content/uploads/2024/12/pexels-esmihel-15813473-scaled.jpg)
Paloma med frisk grapefrugt juice
Ingredienser
- 20 ml Frisk limesaft
- 20 ml sukkersirup (evt. agave sirup)
- 30 ml Frisk grapefrugt saft
- 45 ml Tequila blanco
- ca. 100 ml Danskvand
- Groft salt
- Isterninger
Sådan gør du
- Tag dit glas og kør en limebåd langs kanten, og dyb derefter glasset i salt
- Tag et highball eller lowball glas og kør en lime på kanten og dyp herefter glasset i groft- eller flagesalt.
- Tilføj isterninger og herefter tequila, lime, grapefrugt og sukkersirup.
- Top med danskvand.
- Garnish med en halv skive grapefrugt.
Noter
Historien bag Paloma
Palomas oprindelse er lidt uklar, men den menes at have rødder i den mexicanske delstat Jalisco, hvor tequila produceres. Nogle tilskriver opfindelsen til Don Javier Delgado Corona, ejeren af den legendariske bar La Capilla i byen Tequila, men det er ikke endeligt bekræftet. En anden teori er, at Paloma blev populær i Mexico i forbindelse med introduktionen af grapefrugtsodaer som Squirt i slutningen af 1950’erne. Denne simple kombination af tequila og grapefrugtsoda udviklede sig over tid til den cocktail, vi kender i dag – en forfriskende og afbalanceret klassiker, der er elsket verden over.
Tips og tricks
– Brug en god kvalitet tequila (nej ikke den med den røde hat) Find en Tequila med 100% Agave.
– Friskpresset limesaft giver den bedste syrlige smag.
– Ryst ingredienserne i en shaker med isterninger for en koldere og mere opblandet drink.
Hvilken tequila skal man bruge?
Traditionelt vil man bruge en blanco tequila i en Paloma, men du kan også sagtens bruge en reposado tequila, den er lidt mere rund in smagen da det er lagret ofte på egetræsfade.