Der er få drinks, der smager så “grønt”, som en Midori Sour. Ikke bare i farven – men i selve følelsen. Det er som at drikke ren neonlys. Som noget, man burde drikke under et glitrende skilt i Tokyo.
Den balancerer det, der kunne blive alt for sødt, med et friskt bid fra citron. I sin storhedstid blev den lavet med “sour mix”. Men her er en nyfortolkning der bruger friske ingredienser, og det gør den meget bedre.

Midori Sour
Ingredienser
- 60 ml Midori Melon Likør
- 30 ml Frisk limesaft
- 25 ml æggehvider (pasteuriseret)
- Masser af isterninger
Sådan gør du
- Stil et coupe eller et lowball glas i fryseren.
- I en shaker tilføj alle ingredienser, først uden is
- Shake grundigt, mindst 10 sekunder for at skabe god skum
- Nu har du dry shaket, tilføj nu is og shake meget grundigt, mindst 10 sekunder igen.
- Hvis du bruger et lowball glas, fyld det med isterninger.
- Double strain drinken til dit glas og nyd den.
Noter
Historien bag
Midori kom til verden i Japan i slutningen af 1970’erne. Selve navnet betyder “grøn”, og det giver mening, når man ser flasken. Den blev hurtigt et ikon i cocktailverdenen – især i USA, hvor folk elskede den eksotiske melonlikør.
Men som mange søde likører fik Midori lidt af et ry. Den blev brugt i alt for meget og blandet med alt for lidt omtanke. Og derfor gik der lidt 90’er-diskotek i den. Derfor blev den også ‘glemt’ et stykke tid.
Det var først, da bartendere begyndte at tage den alvorligt igen, at Midori Sour fik sin renæssance. Man opdagede, at hvis man parrede melonens sødme med frisk lime og æggehvider så skete der noget.
Smagen er ren pop. Sødt og syrligt i god balance. Den japanske melonlikør giver den karakteristiske aroma – som honningmelon. Nogle tilsætter et strejf af æggehvide for skum og fylde, men den kan sagtens klare sig uden.
Server den iskold. Gerne i et lowball glas eller med masser af is eller i et Nick & Nora glas.
Servering og udstyr
Her er noget af det udstyr og glas jeg bruger:
– Shaker
– Fin si
– Coupe glas
– Nick & Nora glas