Midori Sour

Midori
Midori betyder “grøn” på japansk – og flasken er så ikonisk, at den næsten er sin egen farvekode.

Der er få drinks, der smager så “grønt”, som en Midori Sour. Ikke bare i farven – men i selve følelsen. Det er som at drikke ren neonlys. Som noget, man burde drikke under et glitrende skilt i Tokyo.
Den balancerer det, der kunne blive alt for sødt, med et friskt bid fra citron. I sin storhedstid blev den lavet med “sour mix”. Men her er en nyfortolkning der bruger friske ingredienser, og det gør den meget bedre.

Midori Sour

Midori Sour er en rigtig 70'er cocktail med pangfarver og søde smag.
Den var tigtig stor i 80'erne og 90'erne men blev lidt glemt og efterladt.
Jeg syntes dog med dette moderne take at du får en virkelig lækker cocktail!
Servings 1 glas
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter

Ingredienser

  • 60 ml Midori Melon Likør
  • 30 ml Frisk limesaft
  • 25 ml æggehvider (pasteuriseret)
  • Masser af isterninger

Sådan gør du

  • Stil et coupe eller et lowball glas i fryseren.
  • I en shaker tilføj alle ingredienser, først uden is
  • Shake grundigt, mindst 10 sekunder for at skabe god skum
  • Nu har du dry shaket, tilføj nu is og shake meget grundigt, mindst 10 sekunder igen.
  • Hvis du bruger et lowball glas, fyld det med isterninger.
  • Double strain drinken til dit glas og nyd den.

Noter

Tip 1: dry shake, gør at du før en ekstra god skum, ved først at shake uden is og derefter med is. 
Tip 2: Double strain, det er vigtigt at si både med en strainer og gennem en meget fin si, for at undgå små stykker is. Det gør at din skum holder længere.
Keyword: melon, midori, midori sour, sour

Køb Midori her

Historien bag

Midori kom til verden i Japan i slutningen af 1970’erne. Selve navnet betyder “grøn”, og det giver mening, når man ser flasken. Den blev hurtigt et ikon i cocktailverdenen – især i USA, hvor folk elskede den eksotiske melonlikør.

Men som mange søde likører fik Midori lidt af et ry. Den blev brugt i alt for meget og blandet med alt for lidt omtanke. Og derfor gik der lidt 90’er-diskotek i den. Derfor blev den også ‘glemt’ et stykke tid.

Det var først, da bartendere begyndte at tage den alvorligt igen, at Midori Sour fik sin renæssance. Man opdagede, at hvis man parrede melonens sødme med frisk lime og æggehvider så skete der noget.
Smagen er ren pop. Sødt og syrligt i god balance. Den japanske melonlikør giver den karakteristiske aroma – som honningmelon. Nogle tilsætter et strejf af æggehvide for skum og fylde, men den kan sagtens klare sig uden.
Server den iskold. Gerne i et lowball glas eller med masser af is eller i et Nick & Nora glas.

Servering og udstyr

Her er noget af det udstyr og glas jeg bruger:
– Shaker
– Fin si
– Coupe glas
– Nick & Nora glas


Find flere cocktailopskrifter her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Bagbaren.dk © Copyright 2024. All rights reserved.
Close