Der er noget uimodståeligt ved hindbærsirup. Den søde smag af hindbær fungerer godt sammen med de fleste typer af spiritus.
Hindbærsirup er en klassisk ingrediens, der kan bruges i mange kendte cocktails. En af de mest kendte er nok Clover Club. Men kan også bruges i en Mojito for at få en “Hindbær Mojito”.

Hindbærsirup
Ingredienser
- 125 g Friske hindbær (en bakke)
- 125 g Sukker
- 125 g Vand
Sådan gør du
- I en gryde, varm vand og sukker under omrøring.
- Når sukkeret er opløst i vandet tag det af varmen.
- I et glas eller en lille skål hæld dine hindbær i, og mos dem en smule. Du skal ikke smadre dem totalt, bare så de alle bliver lidt mast.
- Hæld nu sin sukkersirup over hindbærerne og dæk dem til med noget folie.
- Lad den stå i køleskabet natten over. op til 24 timer.
Historie og udvikling
Hindbærsirup har længe været en del af cocktailkulturen.
En af de første og mest kendte cocktails med hindbærsirup var Clover Club i start 1900-tallet.
I dag findes der også mange variationer af andre cocktails med hindbærsirup, som f.eks. hindbær mojito, hindbær bramble og mange flere, eksperimenter selv med at udskifte dele i andre cocktails med hindbær sirup!
Tips
- Brug en ren flaske, skold gerne flasken med kogende vand for max holdbarhed.
- Hvis du ikke kan få frisk hindbær kan du bruge frosne, så skal de bare koges sammen med sukkersirupen og så skal det simre en 10 minutters tid. Derudover vil jeg bruge det dobbelte mængde hindbær i stedet.