Simple syrup

Simple syrup
Nok den mest bruge ingrediens i cocktails.

Sukkersirup, der egentlig begyndt at blive brugt for at gøre cocktails sødere, før i tiden brugte man bare almindelig sukker, men det bliver ikke så nemt opløst. Derfor begyndte man at brug en sirup der allerede havde opløst sukkeret.

I klassiske cocktails bliver der tit brugt meget citrus, så sukkeret er vigtigt for at balancere syren. Specielt vigtigt i cocktails som Daiquiri, Whiskey Sour eller en frisk Mojito, er det sukkersiruppen, der sørger for, at alt er balanceret.

Simple syrup / Sukkersirup

Sukkersirup eller Simple syrup, der er forskellige opskrifter, nogler laver den 1 del sukker til 1 dele vand.
Jeg laver altid min sukkersirup 2 dele sukker til 1 del vand.
Det gør at sukkerindholdet er ret højt. Det er med til at forlæge holdbarheden. Så jeg har altid en flaske til at stå med noget sukkersirup, klar til at lave cocktails.
Servings 1 flaske
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter

Ingredienser

  • 300 g Sukker
  • 150 g Vand

Sådan gør du

  • Hæld det hele i en gryde og varm op til sukkeret smelter.
  • Det skal ikke koge, men bare til sukkeret er opløst.
  • Lad det køle lidt af inden du hælder det på flaske.

Noter

Note:  Jeg laver min sirup 2:1, altså to dele sukker til en del vand for at forlænge holdbarheden.
Tip: Hvis du ikke har en vægt, kan du bare bruge 2 dl sukker og 1 dl vand. 

Smag og variationer

Der er mange muligheder når vi snakker sirup. Du kan lave vaniljesirup med en stang vanilje i gryden. Eller limebladssirup, hvis du vil give dine Tiki-drinks et lille skub. Honning, ingefær, rosmarin, lavendel – alt kan lade sig gøre.
Pointen er, at sukkersirup ikke behøver være simpel.

Tips

  • Brug en ren flaske skold gerne flasken med kogende vand for max holdbarhed.
  • Brug almindeligt hvidt sukker – eventuelt rørsukker hvis du ikke har hvid sukker.
    Nogle cocktails bruger dog brun sukkersirup. Det giver en helt anden karakter (men det kan også være relevant i nogle drinks).


Find cocktailopskrifter her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Close
Bagbaren.dk © Copyright 2024. All rights reserved.
Close