En Mojito med mynte, lime og lys rom er et hit hver sommer. Sød frisk mynte og den lyse rom giver en af de mest populære cocktails i verden. Den er også en fantastisk basis cocktail, så du kan nemt lave den med et twist – F.eks. tilføj mango sirup, så har du en mango mojito!
Mojito
Ingredienser
- 60 ml lys rom
- 10-12 mintblade
- 30 ml limesaft
- 15 ml simple sirup
- 40-60 ml danskvand
Sådan gør du
- Kom mintblade i bunden af dit glas og pres forsigtigt – Mint er rimelig skrøbeligt og du vil ikke have det hakket i 100 små stykker, du skal kun presse olierne ud.
- I en cocktail shaker tilføj rom, simple sirup, limesaft og is – shake til den er kold
- Tilføj is i dit glas, og hæld blandingen i
- Top med danskvand og pynt med toppen af en mint stilk.
Noter
Som jeg skrev i toppen kan en mojito nemt laves om til mange forskellige drinks
Se alle opskrifter her
Man bruger normalt en lys rom i en Mojito, Jeg plejer at bruge Havana club 3 års, som er en lækker cubansk rom.
Hvis du laver en mojito med simple sirup anbefaler jeg at shake den (uden danskvand)
i en cocktail shaker
Jigger
Lime presser
Jeg plejer at lave mine mojito i et highball glas
Det siges ofte at drinken stammer fra den engelske søfarer Sir Francis Drake, der er dog ingen klare beviser for, at han personligt opfandt den. Faktisk er det mere sandsynligt, at det var lokalbefolkningen i Caribien, der kombinerede ingredienser som lime, sukker, mynte og aguardiente (en forløber til rom) længe før Drake opdagede den.
Drake og hans besætning havde måske stiftet bekendtskab med en tidlig version af drinken, da de lagde til ved Cubas kyst, men ideen om, at han selv skabte den, er sandsynligvis mere en myte end en historisk kendsgerning.
Så selvom Drake måske har spillet en rolle i Mojitoens tidlige udbredelse, kan vi nok ikke give ham æren for selve opfindelsen af denne ikoniske cocktail. Mojitoen, som vi kender den i dag, er i højere grad resultatet af Cubas rige historie og kultursammenblandinger.