“If you like Pina Colada!”
Du kender helt sikkert denne klassiker og du har sikkert hørt sangen fra Rupert Holmes som i dag er kendt som “Pina Colada Sangen” der var med til at gøre denne lækre tropiske drink endnu mere kendt.
Der er mange versioner af denne drink, både blendede, shakede, og med forskellige ingradienser.
Jeg foretrækker den blendede version, den smager bare bedre og konsistensen bliver super blød og lækker.

Pina Colada
Ingredienser
- 60 ml lys rom
- 120-180 ml frisk ananasjuice
- 30 ml kokoscreme (IKKE kokosmælk)
- 10 ml frisk limesaft
- 10 ml orgeat
- 2-300 g isterninger ca. 10 isterninger
Sådan gør du
- Kom alle ingredienser i en blender
- Blend til is stykkerne er helt små / til du har den ønskede konsistens
- Server i et hurricane eller highball glas
- Pynt med en skive ananas eller ananas blade.
Noter
Historien om Pina colada
Pina colada er en ikonisk tropisk cocktail, der stammer fra Puerto Rico. Dens oprindelse kan spores tilbage til 1950’erne, hvor den blev skabt af bartender Ramón “Monchito” Marrero på Caribe Hilton Hotel i San Juan.
Hvilken rom skal jeg bruge?
Brug en lys rom, der er mange der kan bruges, det er ikke rommen der er fokus i denne drink. Jeg ville nok bruge en Bacardi lys rom eller en Havana Club 3 års. Du kan finde masser af lys rom her.
Hvilken kokos creme skal jeg bruge?
Der er stor forskel på kokosmælk og kokoscreme. I en pina colada vil jeg altid bruge en kokoscreme. Jeg foretrækker at bruge den fra Coco Lopez. Du kan finde den her.
Sådan serverer du en Pina colada
Pina colada serveres traditionelt i et hurricane glas. Jeg bruger dog også nogle gange et
highball glas, der er pyntet med en ananasskive. Jeg har normalt også nogle frosne ananas blade fra toppen af frugten i fryseren, til at sætte i toppen af drinken.
Se alle opskrifter her